Få gratis 7 dages skyggekursus  -  Hent GRATIS skyggekursus

2-DAGES KURSUS

Ja! Kursus for par – med Jytte Vikkelsøe og Pernille Melsted

På kurset tager vi livtag med det svære, i stedet for at lade det tage livet af parforholdet.

BOOK PLADS NU

Kurset Ja! er for par, der tør byde skyggen med ind i parforholdet.

Det er aldrig konflikterne, skænderierne og uoverensstemmelserne i sig selv, der er problemet. Problemet er vores modvilje mod konflikter.


Kurset er til jer:
 • Der tør byde skyggen med ind i parforholdet.
 • Som ved, at et ægte levende parforhold ikke er fri for konflikter.
 • Som ved, at det egentlige problem er vores modvilje mod konflikter
 • Som ønsker at lære mere om os selv og hinanden.
 • Som vil skabe et emotionelt trygt rum.
Send os til tilmelding
Ja! er et 2-dages kærlighedsritual for par

Kurset er specifikt til jer, der har lyst til at videreudvikle og committe sig – sammen.

Ja! er for par, der tør byde skyggen med ind i parforholdet. Mænd og kvinder, som vil sige ja til hele sig selv – på godt og ondt – og derefter sige ja til at dele hele sig selv ærligt med hinanden.

Ja! Er for par:
 • Der ikke tror på Disneymodellen, men som ved, at et ægte, sundt og levende parforhold ikke er fri for konflikter og skuffelser.
 • Der har været sammen længe, men har opdaget, at der er en masse vigtige samtaler, de måske kom til at springe over i forelskelsesfasen (eller en travl hverdag), og savner et commitment på et dybere plan, som imødekommer deres længsel efter mere intimitet.
 • Der allerede er gift, men som vil forny deres ægteskabsløfter, eller ønsker at bygge deres relation på et nyt, mere levende og sjælfuldt møde.
 • Der lige har mødt hinanden og ikke vil gentage fortidens mønstre, men ønsker en dybere, mere ærlig relationer.
 • Der er på vej ind i ægteskabet og ønsker et commitment, der rækker hinsides det officielle vielsesritual og ægteskabsstatistikker.
 • Der vil fremtidssikre deres forhold, og skabe et ægte, bæredygtigt fundament – sammen.
Sig ja til hinanden – ærligt

Parforhold er kun hårdt arbejde, så længe vi ikke har gjort vores eget arbejde.

Når vi gifter os, håber vi – til trods for skilsmissestatistikkernes dystre tal – at elske, ære og begære hinanden og helst til døden os skiller. Men håb er et skrøbeligt fundament at bygge sit parforhold på.

Vi lover at stå hinanden bi i medgang og modgang. Men når forelskelsesrusen er løjet af og medgang uvægerligt også bliver til modgang, bliver vi alt for ofte skuffede og sure – og ender med at sidde fast i konflikter og bebrejdelser, der til sidst tager livet af parforholdet.

Det er aldrig konflikterne, skænderierne og uoverensstemmelserne i sig selv, der er problemet. De er naturlige og uundgåelige i en levende relation. Problemet er vores modvilje mod konflikter. Modvilje mod at forholde os åbne, nysgerrige og sårbare, når vi møder bebrejdelser og kritik fra vores elskede.

Når den elskede kritiserer os, hører vi – ubevidst – ekkoet af tidligt lærte overbevisninger og får et deja vu af barndommens skam. Vi lukker ned og bliver defensive, og mister både den indre frihed til at høre, hvad den anden siger og til at kigge ærligt på os selv. Vi er sårede og stuck. Og går glip af muligheden for at bruge konflikten til lære mere om os selv og hinanden.

På kurset tager vi livtag med det svære, i stedet for at lade det tage livet af parforholdet.

Med det vi kalder Skygge-ægteskabsløfter tager vi det ‘grimme’ og ubevidste i ed, og inkorporerer det – bevidst og rituelt – i alt det gode og smukke, vi lover hinanden, når vi påbegynder et parforhold eller træder ind i ægteskabet.

Det gør vi af flere grunde:
 • Så længe vi ikke er fortrolige med vores egne sår, blind spots og skyggesider, kan vi reelt ikke give et fuldt og helt løfte om at elske og ære i medgang og modgang.
 • Uden indsigt i hvad ‘der kører med dig’ på et ubevidst plan, overholder du ikke dine ægteskabsløfter og går til verdens ende for den anden i medgang, men sætter hælene i jorden og giver den anden skylden for modgang.
 • Vi bilder os ind, at vi naturligvis altid er ærlige overfor hinanden, men fordi fortiden har lært os, at det er farligt at vise alle sider af os selv, og fordi vi er bange for at vores ærlighed vil ophæve kærlighedens fortryllelse, tier vi – både med vores ønsker, behov og latente utilfredshed.
 • På kurset bevidstgør vi alt det ufortalte, og gør det muligt for jer – måske for første gang – ærligt og ucensureret at dele det farlige med hinanden, som ellers kun kommer ud under konflikt eller holder jer fastlåst i følelsesmæssig distance.
Ja tak, det kursus vil vi på!
Sænk paraderne og nærm jer hinanden

Det hellige forgemak. Det for parforholdet livsnødvendige løfte.

Når vi forstår, at enhver aktuel parforholdskonflikt spejler en indre (og ofte meget ældre) uforløst konflikt i os selv, vil vi – i stedet for at se vores partner som årsagen til vores frustrationer i parforholdet – blive i stand til at sænke paraderne og nærme os hinanden i det inderlige, sårbare møde, vi længes så dybt efter.

Dette kursus hjælper jer til at skabe et rituelt ‘forgemak’ til jeres konflikter og uoverensstemmelser. Det vil sige et emotionelt trygt rum, hvor I kigger hinanden dybt i øjnene, før I – med hinanden i hånden – træder ind i parforholdets uundgåelige konfliktrum.

Selve konstruktionen af dette rituelle forgemak består af et højtideligt løfte – I sammen skaber under kurset – om at være til stede i parforholdets mest dramatiske øjeblikke, i stedet for at løbe væk, blive tavse eller bebrejdende.

Når vi har fokus på, hvad andre tænker om os – når vi frygter at blive (be)dømt – blokerer vi for vores nærvær. Som er det allervigtigste og fine, vi i virkeligheden kan tilbyde andre.

Når vi får bevidstgjort og belyst vores skyggesider, får vi mere ro og oplever større frihed til at være – fremfor at præstere. Og vi undgår at bruge unødig energi på at skjule sider af os selv, og får i stedet roen og modet til at tage vores plads. Ægte, nærværende og troværdigt.

Sagt på en anden måde:
 • Vi hjælper jer til at skabe et solidt relationsanker, som sikrer, at I husker fællesskabet i konflikter og minder jer om, at I bogstaveligt og i overført betydning ‘er i samme båd’.
 • I lærer at committe jer til at tage ansvar for jeres egne skuffelser og længsler, i stedet for at lade dem blive til bebrejdelser og bitterhed mod hinanden. Dermed rydder vi vejen for at I frit og helhjertet tør udtrykke jeres inderste ønsker og behov.
 • Vi er overbeviste om, at du bliver nødt til at gifte dig med dig selv først – før du kan gifte dig med en anden. Hvis du ikke kender dine egne sår, blind spots og skyggesider, tvinger du din partner til at relatere til det i dig, du ikke selv tør have en relation til.
 • Under opførelsen af det rituelle forgemak, bliver du udfordret til at tage dette vigtige møde med dig selv. I underskriver således først en ægteskabskontrakt med jer selv, hvor I tager jeres eget fulde og hele selv i ed, før I underskriver ægteskabskontrakten med hinanden.

Kun 20 pladser, så vær hurtig og
book din plads i dag.

Ja tak, det kursus må vi på!
Oplæg, øvelser og reflektioner

Kurset består af oplæg, øvelser (individuelt og sammen som par), refleksioner og guidede processer i et trygt, 100% fortroligt rum.

Hvis I er villige til at gå all-in, vil I sammen bygge en alliance, der kan:
 • Bære jer igennem konflikter.
 • Gøre jeres skænderier produktive i stedet for destruktive.
 • Gøre jeres konflikter lettere – og måske endda sjovere.
 • Gøre det trygt at møde hinanden i jeres længsel og sårbarhed.

Det betyder, at I kan få adgang til: mere intimitet, større fortrolighed, større nysgerrighed, mere kærlig omsorg, større ærlighed og åbenhed og en følelse af at være dybere forbundet og mere committed til jeres fælles kærlighedsprojekt end nogensinde før.

Kurset kræver en villighed til:
 • At kigge på dig selv – især i de øjeblikke, du er allermest overbevist om, at jeres problemer skyldes din partner.
 • At vise din sårbarhed – især i de øjeblikke, du mest af alt har lyst til at løbe væk eller blive defensiv.
 • At undersøge jeres ydre konflikter som en spejling af en indre, uforløst (og ofte meget ældre) konflikt.
 • At tage ejerskab for sider af dig selv, du måske ikke hidtil har været villig til at vedkende dig – eller været i stand til at se.

Bare rolig, man behøver ikke blive gift, fordi man tager kurset. Men på et emotionelt og rituelt plan skal man være klar til at committe sig.

Ja tak, det kursus vil vi på!
Mød de to undervisere

Dine to undervisere på kurset er Jytte Vikkelsøe og Pernille Melsted. Lær dem at kende her.

UNDERVISER

Jytte Vikkelsøe

Jytte Vikkelsøe har en Ph.D. i socialpsykologi, er parterapeut og forfatter til bestselleren Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte – om hvordan vejen til det liv, du længes efter, altid går gennem jeres mest fastlåste konflikter.

I kombination med Pernille Melsteds skyggearbejde, bliver Jyttes banebrydende teorier og tanker til et parforholdskursus, der ganske enkelt ikke er set før.

UNDERVISER

Pernille Melsted

Pernille Melsted er forfatter og underviser med speciale i skyggearbejde – dvs. alt det, der holder os tilbage og begrænser os.

Hun er selv en erfaren foredrags- og kursusholder og bliver ofte rost for at være en nærværende og skarp formidler, der formår at balancere seriøsitet og humor og kommunikere kompliceret stof på en enkel, fængende og nede-på-jorden måde.

Jeres pris for at skabe et solidt relationsanker, som sikrer, at I husker fællesskabet, er 7.500 kr. per person.

Med det, vi kalder Skygge-ægteskabsløfter, tager vi det ‘grimme’ og ubevidste i ed, og inkorporerer det – bevidst og rituelt – i alt det gode og smukke.

Kurset inkluderer:
 • To dages parkursus med to undervisere.
 • Overnatning i dobbeltværelse inkl. fuld forplejning.
 • Gratis adgang til hotellets lækre Aquaspa-faciliteter.
Dette får I ud af kurset:
 • I bliver tydeligere og ærligere omkring jeres ønsker og længsler.
 • I bliver mere ærlige omkring det
 • der ikke fungerer/irriterer jer i forholdet.
 • I føler jer friere til at tage ting i opløbet.
 • I bliver mere rummelige i konflikter.
 • I får nemmere ved at bevare roen og den indre balance under konflikter.
 • I får lettere ved at initiere den svære samtale.
 • I bliver mere ærlige og fri.
BONUS:

Follow-up call med Jytte og Pernille (gruppeopkald)

BONUS:

Adgang til lukket Facebook-gruppe administreret af Jytte og Pernille (frivilligt).

BONUS:

Konkrete hverdagsrelevante værktøjer: Guidet visualisering: sådan kommer du tilbage på 16 spor, når du ender med at sidde fast på 4 spor under konflikt.

BONUS:

Trin-for-trin guide til, hvordan I geninstallerer jeres løfter, når I sidder fast i en konflikt.

BONUS:

Trin-for-trin guide til, hvad du gør (og ikke skal gøre), når du bliver trigget af noget din partner gør eller siger.

Alle par der deltager på workshoppen har også mulighed for at komme forrest i køen på Jyttes uendelige venteliste til parterapi (I kommer til indenfor 3 måneder i stedet for op til et år)

FORPLEJNING:

Lørdag: Kaffe-buffet med brød, saft og frugt, stor frokostbuffet, kaffebuffet med kage, saft og frugt, samt 3-retters middag.

Søndag: Stor morgenmadsbuffet, kaffe-buffet med brød, saft og frugt, stor frokostbuffet, samt kaffe-buffet med kage, saft og frugt.

Pris

Prisen for kursus og ophold er 7.500 kr. per person.

Workshoppen afholdes på Comwell Borupgaard i smukke Nordsjælland.

Bemærk!
Vi har ingen dato for næste kursus, men du kan skrive dig på venteliste her. Så får du direkte besked.

Kurset vil give jer:
 • Mere intimitet.
 • Større fortrolighed.
 • Større nysgerrighed.
 • Mere kærlig omsorg.
 • Større ærlighed og åbenhed.
 • En følelse af at være dybere forbundet.
Forudsætning for at deltage:

I skal begge have læst Jyttes bog Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte. Den fås både som bog, e-bog og lydbog.

Vigtigt: Dette er ikke kurset til at vende jeres tvivl om, hvorvidt I vil hinanden. Det er heller ikke det rigtige kursus, hvis forholdet er i akut krise.

Betalingsmuligheder:

I kan betale separat for 1 person eller samlet for 2 personer.

I kan (indtil 1/9) dele betalingen op i to rater. 7.500 kr. betales ved tilmelding. De resterende 7.500 kr. trækkes automatisk 30 dage efter.

I kan sikre jeres plads nu ved et (ikke-refunderbart) depositum på 2.000 kr. På den måde er I garanteret deltagelse, men kan betale senere (det fulde, samlede restbeløb skal være indbetalt senest 1/10).

Dejlige omgivelser

Comwell Borupgaard er et spahotel og vinder af 'Årets møde- & eventsted. Bedste service & bedste kulinariske oplevelse'.

Vi har hele det smukke Hasselbalch-hus for os selv til workshoppen.

Vi har valgt at lave kurset som internatkursus, fordi vores erfaring viser at forandringer når dybere, når processen isoleres fra hverdagens krav og pligter. Vi ønsker, at I som par kan blive i processen uden ydre forstyrrelser under hele forløbet.