Intensiv skyggeundervisning med Pernille Melsted

Bliv certificeret Shadow Facilitator

Shadow Facilitator uddannelsen er til dig, der hjælper mennesker med
at kende og forstå sig selv bedre

“Den mest gennemarbejdede, dybdegående skyggeuddannelse med personlig mentor, ugentlig fordybelse, refleksioner og sparring igennem hele forløbet”

HVIS DU ER INTERESSERET I AT DELTAGE I ET NYT HOLD, KAN DU SKRIVE DIG PÅ INTERESSELISTEN

Shadow Facilitator Uddannelsen er til dig, der er coach, terapeut, sexolog, psykolog, lærer, pædagog, underviser, vejleder eller andet, hvor du hjælper mennesker med at kende og forstå sig selv bedre.

Du ved lidt eller meget om skyggearbejde, men nok til at vide, at skyggearbejde er et redskab, du ville få glæde af i dit professionelle liv.

På Shadow Facilitator uddannelsen arbejder du både med dig selv – og lærer hvordan du bruger skyggearbejdet professionelt med andre.

Du er også meget velkommen på uddannelsen, hvis du “blot” vil bruge forløbet til din egen personlige udvikling.

På uddannelsen giver jeg alt, hvad jeg ved om skyggen videre – på en praktisk, hverdagsnær og ekstremt brugbar måde. Uanset om du arbejder med dig selv eller andre.

Shadow Facilitator Uddannelsen er en specialiseret overbygning, hvor vi kun nørder skyggearbejde

Du får et dybt kendskab til dine egne skygger, masser af personlig proces, et struktureret forløb – og konkrete værktøjer til at arbejde med andre.

Skyggearbejde er uvurderligt i konflikter, ufred, grænsesætning, kriser (livskriser, midtvejskriser, identitetskriser) og alle former for overgange.

Ligesom skyggearbejde er uvurderligt, når man arbejder med selvudfoldelse, selvsabotage og realisering af drømme, passioner og potentiale. Der er ingen sårbarhed uden skyggearbejde. Intet mod uden skyggearbejde. Og ingen ægte autenticitet uden skyggearbejde.

Skyggearbejde er at møde det i dig selv, du endnu ikke har villet kigge på. Og lære at elske det.

Pernille Melsted
tidligere deltagere

Uddannelsen er den bedste gave, jeg nogensinde har givet mig selv. Det vildeste, dybeste, mest massive, indsigtsfulde øjenåbnende forløb, jeg nogensinde har været igennem.
Du er så unik og dygtig en underviser, at det er umuligt at sætte ord på.

Uddannelsen emmer af høj professionalisme.

Det er en fantastisk anvendelig uddannelse og jeg er så taknemmelig for, at jeg valgte at tage den!

tidligere deltagere

Uddannelsen er den bedste gave, jeg nogensinde har givet mig selv. Det er den vildeste, mest massive, dybe, indsigtsfulde øjenåbner forløb, jeg nogensinde har været igennem. Du er så unik og dygtig en underviser, at det er umuligt at sætte ord på.

Uddannelsen emmer af høj professionalisme.

Det er en fantastisk anvendelig uddannelse og jeg er så taknemmelig for, at jeg valgte at tage den!

Temaer på uddannelsen

 • Skyggens oprindelse og betydning
 • Carl Jung, Roberto Assagioli og Debbie Ford
 • Den kollektive skygge
 • Den kulturelle skygge
 • Den personlige skygge
 • Den mørke skygge
 • Den lyse skygge
 • I dybden med projektion
 • Persona, roller og masker
 • Delpersonligheder
 • Skam
 • Blind spots
 • Fornægtelse
 • Fordømmelse
 • Drømme og længsler
 • Myter og misforståelser om skyggen
 • Integration af skyggen
 • Dos & donts
 • Typiske faldgruber
 • Gaven i det grimme
 • Det ulevede liv
 • Perspektiv
 • Både/og
 • Skyggeoverbevisninger
 • Underliggende commitments
 • Selvsabotage
 • Shadow Facilitator-etik
 • Guidede visualiseringer
 • Nærvær og forberedelse til en session
Tidligere deltager

Jeg har lært mere om mig selv de sidste 5 måneder, end jeg har i de sidste 50 år.

Shadow Facilitator uddannelsens certificeringsproces er frivillig.

Hvis du udelukkende vil bruge uddannelsen til din egen personlige udvikling, kan du vælge kun at deltage på Modul 1, der har fokus på egenproces, transformation og integration. Du har en personlig mentor igennem hele Modul 1, som læser og giver feedback på dit hjemmearbejde hver uge. Det er en ekstremt lærerig og dyb udviklingsproces.

Modul 2 (Certificeringsperioden) ligger fra 20.  januar – ultimo april, 2024, og starter med endnu en 2-dages weekendworkshop, hvor du får, arbejder med og øver de særlige skyggemodeller, du skal certificeres i, og som du får licens til at bruge med dine 1:1 klienter bagefter.

I certificeringsperioden er der også 5 integration calls og 2 Q&A calls med Pernille og fuld mentorsupport og sparring på dine certificeringsopgaver.

Min intention er at gøre certificeringsperioden tryg, lærerig, brugbar og udviklende. Formålet er ikke at “teste” dig, men at give dig værdifuld sparring, finjustere og optimere, så du bliver mere og mere sikker i at arbejde med skyggen. Først personligt – og så med andre.

– Pernille Melsted

Tidligere deltagere siger

“Jeg er vild med de helt konkrete step-by-step-modeller/vejledninger til at integrere diverse følelser og sætte handling på dem.”

“Det er en gave at få lov til at følge sådan et velstruktureret, gennemtænkt og fint forløb, som du guider så samvittighedsfuldt og ansvarsbevidst. Det er gode og grundige modeller, der effektivt og relativt hurtigt kan åbne ind til essentielle kerneproblematikker. Super anvendeligt og dejligt praktisk og handlingsbaseret med action steps. Hvis en klient er villig til at gå dybt, kan man komme meget langt. Tak for disse dejlige redskaber! Og tak for din imødekommende, varme og myndige stemme, der har guidet os gennem hele forløbet. Jeg har nydt hvert et sekund!”

“Jeg har fået den største skattekiste med værktøjer, som jeg kommer til at bruge flittigt – både privat og professionelt”

“Jeg har lært sindssygt meget om mig selv (og hvordan det er at være menneske), og så er det også bare en fornøjelse at deltage på en uddannelse, hvor både indhold og form er så gennemtænkt og gennemarbejdet.”

“Pernille er altid professionel og velforberedt. Hun er eminent til at formidle og kommunikere, både mundtligt og skriftligt. Hun skaber et trygt rum. Og selvom hun kan være benhård, mærker man også hendes nænsomhed, når man åbner sig og deler sit inderste. Det betyder, at man også har mod på at åbne sig næste gang.”

pernille melsted i pressen
Mød din underviser

Pernille Melsted

Ekspert i skyggearbejde og forfatter til to bøger om skyggen: SÆT DIG SELV FRI – 13 genveje til at finde dine skyggesider og leve et mere ærligt og autentisk liv og TAG DIT LYS HJEM – sådan genopdager du dit mod, din sårbarhed, seksualitet, glæde og alt det andet vigtige, du har sat i skyggen.

Pernille har arbejdet professionelt med skyggearbejde siden 2004 og er uddannet Master Integrative Coach i USA af Debbie Ford, som hun har haft et tæt professionelt samarbejde med indtil Debbie Fords død i 2013. Pernille har undervist på og ledet både Debbie Fords amerikanske og danske coachuddannelser. Hun har undervist på sin egen danske Shadow Facilitator uddannelse siden 2014.

Pernille er én af kun tre personer på verdensplan, der er uddannet af Debbie Ford til at lede hendes anerkendte Shadow Process Workshop. Pernille har været arrangør af fem Shadow Processes med Debbie Ford i Danmark, og efter Debbie Fords død har Pernille holdt workshoppen ni gange. Hun holder The Shadow Process én gang om året på dansk.

Pernille er kendt som en passioneret, engagerende underviser, der formidler med lige dele seriøsitet og dybde, og lethed og humor.

Pernille om skyggearbejde

Mit ønske er at gøre skyggearbejde tilgængeligt, letforståeligt og praktisk anvendeligt for alle, der arbejder professionelt med andre mennesker – eller sig selv.

Jeg er fortaler for, at skyggesider og skyggeadfærd skal udforskes i et ‘trygt rum’ – et slags laboratorium, fri for skam og umiddelbare konsekvenser. Et sted hvor, der ikke er omkostninger ved at tænke tanker til ende og mærke følelser til bunds.

Skyggearbejde er ikke simpelt. Det er komplekst. Paradoksalt. Irriterende. Ofte svært rigtigt at fange (præcis ligesom, ja … en skygge). Og vi er – logisk nok – ofte selv blinde for vores mest oplagte blind spots. Dem, det virkelig kan rykke at få styr på. Dem, der virkelig saboterer, spænder ben og driller. Dem, vi ikke engang troede, vi havde. Derfor er det værdifuldt at have andre at spejle sig i på en uddannelse, og få hjælp til at se sig selv.

Skyggearbejde er heller ikke et quick fix, det er en proces. Og processer kræver fordybelse og tid til refleksion. Derfor er du som deltager på Shadow Facilitator™ uddannelsen selv igennem en personlig udviklingsproces.

Har du ikke lyst til – også – at kigge på dig selv og dine egne skygger, er Shadow Facilitator uddannelsen ikke for dig.

Min holdning er, at skyggearbejde skal mærkes indefra, før vi kan bruge det som professionelt værktøj.

I skyggearbejdet kan du kun tage andre så langt, som du selv er villig til at gå, så det personlige arbejde er essentielt. Det Uddannelsen handler ikke om at lære “tricks og teknikker”, (om end du får masser af redskaber og metoder), men primært om at få skyggearbejdet “ind under huden” og leve det. Først dér vil du kunne gøre en autentisk og troværdig forskel for andre.

Det er essentielt for vores professionelle arbejde med skyggen, at vi selv har mærket og kender til modstanden, fornægtelsen, blindheden, indsigten og forløsningen når en skygge identificeres og integreres.

Mit løfte er at gøre det trygt at kigge på og arbejde med det, vi instinktivt har lyst til at lukke øjnene for, ignorere eller sugarcoate. Både personligt og professionelt.